onsdag 19 augusti 2009

DESIGN SUPERMARKET





(Foton www.rinascente.it)

Milanos mest centrala varuhus (mitt emot Duomon) har denna månad öppnat en ny avdelning, "Design Supermarket" där man kan köpa designobjekt i alla storlekar från Italienska och internationella märken. Det ska vara lika naturligt att plocka på sig ett designobjekt som det är att shoppa loss i en supermarket, därav namnet. Objekten sträcker sig från elektronik, belysning till köksartiklar och mindre möbler med märken som Design House Stockholm, Tonfisk Finland, Danese Milano, Apple, Kartell, Foscarini, Flos, Georg Jensen, Luce Plan etc

Design Supermarket sträcker sig över ett helt plan i varuhuset, sammanlagt 2000 m2 och har deisgnats av Studio 1+1=1 Claudio Silvestrin Giuliana Salmaso Achitects på ett sätt som påminner om ett museum; bara de nödvändigaste linjerna och neutrala färger på golv och väggar så varje objekt får tala för sig själv.

Ett café där man kan vila benen efter alla designprylar har designats av Martino Berghinz och kännetecknas av det annorlunda färgvalet på stolar och bord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar